Hydraulisk kalkmørtel

Hydraulisk kalkmørtel

Hvad er hydraulisk kalkmørtel?

Hydraulisk Mørtel bruges til f.eks. opmuring, pudsning og reparation, som i modsætning til cementholdige tunge mørtler bliver lette, smidige, elastiske og diffusionsåbne.

Dette bevirker at bygningsværket kan ånde og dermed holdes tørt, samtidig med at murværket kan bevæge sig uden at der opstår revner og sprækker.

En meget vigtig egenskab for hydraulisk kalkmørtel er en ensartet kvalitet i det færdige produkt.
Hydraulisk mørtel er en åben og porøs mørtel som hjælpe rmurværket med at ånde. Ingen råd og svamp. Store fordele for husets indeklima. Samt med den reduceret fugt vægene forbederes isoleringniveauet.

Elasticitet

Fugen skal være så elastisk, at den kan optage de bevægelser og sætninger der er i bygningen.

I et murværk vil der uvilkårligt opstå spændinger som følge af temperatur- og fugtsvingninger, og ved at bruge en mørtel der er for hård og ufleksibel, er der fare for at de omkringliggende sten sprænges.

En tredjedel af overfladen på en blank mur udgøres af fugen, og derfor har det stor betydning om det er en lys, venlig kalkfuge eller en grå cementholdig fuge. Ved restaurering af ældre, grimede fuger kan kontrasten mellem dén og en ny, lys fuge blive for stor. I sådanne tilfælde er det langt bedre at indfarve en kalkmørtel, end at bruge en cementholdig mørtel for farvens skyld.

Se mere på www.nordisknhl.dk

Fuger

Fugen er murværkets lunger. Derfor er det vigtigt at den er diffusionsåben, så fugt og kondens kan trænge ud. Der vil nemlig altid opstå kondens i et murværk, og hvis denne fugt ikke får lov at komme ud gennem fugen, sætter den sig i stenene, så man risikerer frostsprængninger.

Bestil uforpligtende tilbud

Ring til os på 20 42 03 01 eller kontakt os på info@caecar-service.dk og bestil et uforpligtende tilbud.

Holdbar murerservice som du kan stole på

Vi er eksperter inden for branchen, og sætter en ære i de resultater vi leverer. Hos Cæsars Service udfører vi derfor altid solidt og holdbart håndværk, som er til at stole på. Lad eksperterne klare det hårde arbejde, så du undgår fejl og uholdbart håndværk. Vi møder altid til tiden, og er effektive. Samtidigt sørger vi for at være til minimal gene for dig mens arbejdet står på, så du ikke føler, at du lever på en byggeplads.

Kontakt kompetent murerfirma på Fyn

Lad os hjælpe dig med dit kommende byggeprojekt. Kontakt os på tlf.: 20 42 03 01 eller email: info@caecar-service.dk og få et uforpligtende tilbud.

Kontakt os

Ønsker du at blive kontaktet, så udfyld formularen nedenfor, og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.